2013-08-21, 11:11
W ramach Elbląskiego Święta Chleba zorganizowany zostanie konkurs dla piekarzy i cukierników na przysmak elbląski „Piekarek”, który pozwoli wyłonić produkt piekarniczy lub cukierniczy, który będzie wykorzystany w promocji miasta przez cały rok, aż do kolejnej edycji Elbląskiego Święta Chleba. Mieszkańcy i turyści odwiedzający obszar będą mogli poznać lokalny przysmak, który w przyszłości być może będzie mógł się starać o wpisanie na listę produktów tradycyjnych czy też regionalnych.
2013-08-21, 10:00
Tegorocznej edycji Elbląskiego Święta Chleba towarzyszyć będzie spotkanie informacyjne pod hasłem: Elbląskie Święto Chleba – tradycja, legenda i współczesność. Podczas spotkania zaprezentowane zostaną informacje nt. wartości zdrowotnych pieczywa wypiekanego wg starych i nowoczesnych receptur. Towarzyszyć temu będzie pokaz i degustacja pieczywa ekologicznego. Zapisz się już dziś - dla uczestników przygotowaliśmy atrakcyjne upominki z logiem Święta Chleba.
2013-08-05, 06:47
Aktualnie odnotowaliśmy 220 zgłoszeń wystawców z całej Polski, jak również Litwy i Łotwy. Dziękujemy za dotychczasowe zainteresowanie i zapraszamy kolejnych wystawców, którzy zechcieli by zaszczycić nas swoją obecnością. Przypominamy, że udział w naszym jarmarku jest BEZPŁATNY, a termin nadsyłania zgłoszeń upływa 18 sierpnia 2013. Więcej szczegółów znajdziesz w zakładce Dla Wystawców.
Czekamy na Was ;)
2013-06-11, 15:13
Zainteresowała Cię nasza impreza? Chcesz wziąć udział w jarmarku o niepowtarzalnym klimacie?
Zapoznaj się z regulaminem jarmarku i wyślij do nas wypełniony formularz wystawcy.
Udział w naszym jarmarku jest BEZPŁATNY
Więcej szczegółów znajdziesz na stronie "Informacje dla wystawców"
2013-06-11, 11:17
Uruchomiliśmy stronę internetową poświęconą imprezie. Dzięki niej możecie sprawdzić co się działo na Elbląskim Świecie Chleba w ubiegłych latach i dowiedzieć się co na Was czeka w tym roku. Liczymy na to, że dzięki tej stronie nabierzecie jeszcze większego apetytu na odwiedzenie nas w tym roku. Jesteśmy jeszcze w trakcie dopracowywania stronki, dlatego z góry dziękujemy za wyrozumiałość jeśli coś, gdzieś nie zaskoczy ;)
.