Jarmark produktów regionalnych

30 sierpnia - 1 września 2019

Elbląg - STARE MIASTO

Informacje dla wystawców

Wspólne gotowanie i biesiadowanie przy wielkiej patelni

2017-08-14, 15:07

Dr Józef Sadkiewicz-Adiunkt na Uniwersytecie Technologiczno-Przyrodniczym w Bydgoszczy na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemicznej w Zakładzie Technologii Żywności. Wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej oraz kulinarnej. 

Prezes i współwłaściciel Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego sp. z o.o. w Bydgoszczy. 

Pomysłodawca i organizator zajęć interaktywnych, edukacyjno- szkoleniowych realizowanych we własnym Instytucie Sadkiewicza CPKZ dla kucharzy, myśliwych, piekarzy i studentów, nauczycieli akademickich.

 

Dzięki tym wszystkim działaniom Instytut pod marką Sadkiewicz z biegiem lat stał się bezpieczną przystanią dla wszelkiego rodzaju działań promujących rynki żywności opartych na lokalnych zasobach surowców w branży piekarskiej i kulinarnej.

 

W swojej działalności promuje i wytwarza produkty wg. starych receptur. Kieruje się mottem „powracamy do korzeni smaków”, dbając o to, by były zrobione z naturalnych składników, pochodziły od producentów regionalnych oraz z okolicznych gospodarstw ekologicznych. 

Pomysłodawca nowego trendu (autorskiego) tzw. żywienia zrównoważonego -Ortho Kuchni wg. Dr Sadkiewicza,które koncentruje się na niedoborze w organizmie i doprowadza „zaniedbanym i niezaopatrywanym” komórkom niezbędne dla zdrowia naturalne odżywcze substancje, których im brakuje. W ten sposób zapewnione zostaje optymalne funkcjonowanie organizmu, który chwilowo utracił stan naturalnej równowagi.

W Ortho-Kuchni wg. dr Sadkiewicza dania przygotowywane są z potraw bioróżnorodnych, nieprzetworzonych, niemodyfikowanych, niefortyfikowanych, stosując naturalne dary matki ziemi tj. witaminy, minerały, pierwiastki śladowe, tłuszcze i białka w zrównoważonej kombinacji substancji naturalnych, aby człowiek nie cierpiał z powodu ich braku prowadząc do wielu chorób. 

W Instytucie u Dr. Sadkiewicza ustala się indywidualne menu zrównoważonego żywienia na każdy dzień nie wróżąc z fusów, ale dostosowuje na podstawie uzyskanych wyników badań osoby u naszych partnerów tj. specjalistycznych akredytowanych laboratoriów (Vitalabo, Biomolmed) na podstawie analiz: krwi z zakresu hematologii i koagulologii, biochemii i immunochemii, alergologii (pojedyncze alergeny oraz panele alergologiczne), bakteriologii oraz analizy pierwiastków z włosów, oceny równowagi  metabolicznej-katabolizm/anabolizm, oceny równowagi kwasowo-zasadowej, BMI oraz rozmowy podczas indywidualnej wizyty z osobą zainteresowaną poprawieniem stanu swojego zdrowia i żywieniem zrównoważonym.

Zaprasza do współpracy ludzi nauki i sztuki – dietetyków, piekarzy, pasjonatów gotowania i sztuki kulinarnej. Jego misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością wysokiej jakości. Członek m.in. Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska, Stowarzyszenia na rzecz Nauki i Technologii Żywności ICC Polska oraz  Bydgoskiego Towarzystwa Naukowego.

Dzięki tym wszystkim działaniom Instytut pod marką Sadkiewicz z biegiem lat stał się bezpieczną przystanią dla wszelkiego rodzaju działań promujących rynki żywności opartych na lokalnych zasobach surowców w branży piekarskiej i kulinarnej.

 

W swojej działalności promuje i wytwarza produkty wg. starych receptur. Kieruje się mottem „powracamy do korzeni smaków”, dbając o to, by były zrobione z naturalnych składników, pochodziły od producentów regionalnych oraz z okolicznych gospodarstw ekologicznych. 

Pomysłodawca nowego trendu (autorskiego) tzw. żywienia zrównoważonego -Ortho Kuchni wg. Dr Sadkiewicza,które koncentruje się na niedoborze w organizmie i doprowadza „zaniedbanym i niezaopatrywanym” komórkom niezbędne dla zdrowia naturalne odżywcze substancje, których im brakuje. W ten sposób zapewnione zostaje optymalne funkcjonowanie organizmu, który chwilowo utracił stan naturalnej równowagi.

W Ortho-Kuchni wg. dr Sadkiewicza dania przygotowywane są z potraw bioróżnorodnych, nieprzetworzonych, niemodyfikowanych, niefortyfikowanych, stosując naturalne dary matki ziemi tj. witaminy, minerały, pierwiastki śladowe, tłuszcze i białka w zrównoważonej kombinacji substancji naturalnych, aby człowiek nie cierpiał z powodu ich braku prowadząc do wielu chorób. 

W Instytucie u Dr. Sadkiewicza ustala się indywidualne menu zrównoważonego żywienia na każdy dzień nie wróżąc z fusów, ale dostosowuje na podstawie uzyskanych wyników badań osoby u naszych partnerów tj. specjalistycznych akredytowanych laboratoriów (Vitalabo, Biomolmed) na podstawie analiz: krwi z zakresu hematologii i koagulologii, biochemii i immunochemii, alergologii (pojedyncze alergeny oraz panele alergologiczne), bakteriologii oraz analizy pierwiastków z włosów, oceny równowagi  metabolicznej-katabolizm/anabolizm, oceny równowagi kwasowo-zasadowej, BMI oraz rozmowy podczas indywidualnej wizyty z osobą zainteresowaną poprawieniem stanu swojego zdrowia i żywieniem zrównoważonym.

Zaprasza do współpracy ludzi nauki i sztuki – dietetyków, piekarzy, pasjonatów gotowania i sztuki kulinarnej. Jego misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością wysokiej jakości. Członek m.in. Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska, Stowarzyszenia na rzecz Nauki i Technologii Żywności ICC Polska oraz  Bydgoskiego Towarzystwa Naukowego.



Zobacz wszystkie zdjęcia
Copyright © 2011 - 2019. Święto Chleba Elbląg
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie Grupa Merlin